2e Spoor Traject

2e Spoor Traject

Inhoud van het 2e spoor re-integratietraject

Een uitgebreid persoonsprofiel zal samengesteld worden. Hiertoe zullen testen en gerichte interviews uitgevoerd worden.

Een zoekprofiel met daarin een 3 tal passende functies zal gemaakt worden. Dit zoekprofiel zal getoetst worden op zijn haalbaarheid door een 3 tal managers uit private ondernemingen.

Als voorbereiding op de arbeidsmarkt zal client geholpen worden bij het optimaliseren van zijn CV en krijgt hij een sollicitatie cursus aangeboden.

Door middel van jobhunting, netwerken en actief solliciteren zal client samen met zijn begeleider de gewenste funktie zoeken tot deze gevonden is.

In veel gevallen verloopt de sollicitatie via proefplaatsing succesvol en zal client op basis van jobcoaching begeleid worden tot hij of zij zelfstandig de nieuwe funktie kan uitvoeren.

Indien cliënt echter wenst dat NAH-reïntegratie de sollicitatieactiviteiten, onder zijn of haar regie uitvoert, kan dat. Hierdoor wordt de kans gemaximaliseerd dat u voldoet aan de inspanningseisen die voortvloeien uit uit de Wet Verbetering Poortwachter en maximaliseerd uw medewerker de kans op passend werk extern.

Het traject zal vervolmaakt worden met het 6 maanden durend on-line trainingsprogramma ‘optimaal hersenletsel herstel’. Cliënt kan op deze manier dagelijks zelfstandig werken aan herstel en kan daardoor zelf verantwoordelijkheid nemen voor het verbeteren van zijn of haar belastbaarheid.

 

Wanneer iemand als gevolg van NAH uitvalt, is de verwachting dat deze persoon na herstel weer terug aan het werk gaat. Helaas lukt dit niet altijd omdat vanwege complicaties die voortvloeien uit de NAH gerelateerde beperkingen het werk niet meer past. Indien er binnen uw organisatie geen mogelijkheden zijn om passend werk te vinden, zal de zoektocht naar passend werk extern gericht zijn. Deze zoektocht wordt gekanaliseerd in het 2e spoor re-integratie traject.

Meer informatie over 2e Spoor Re-integratie?

Klik op de button voor een vrijblijvende kennismaking, voor het stellen van vragen of om u aan te melden voor het 1e spoor traject.