3e Spoor Traject

3e Spoor Traject

Welke voordelen heeft u als werkgever bij het inzetten van een 3e spoor re-integratie

U kunt er (financieel) belang bij hebben een re-integratietraject in te zetten om uw werknemer een externe werkplek te laten vinden of bij het UWV aan te kunnen tonen dat de medewerker geen benutbare mogelijkheden heeft en recht heeft op een IVA-uitkering of over meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt beschikt wegens (gedeeltelijk) herstel en een WW-uitkering aan de orde is.
Daarnaast motiveert u op deze manier uw werknemer om – indien mogelijk – actief bezig te zijn met zijn of haar re-integratie en mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Inhoud van het 3e spoor re-integratietraject

Inhoud van het traject is volledig afhankelijk van de wensen van werkgever / situatie van werknemer.

Het re-integratietraject zal echter altijd aangevuld worden met het 6 maanden durend on-line trainingsprogramma ‘optimaal hersenletsel herstel’. Cliënt kan op deze manier dagelijks zelfstandig werken aan zijn of haar herstel en kan daardoor zelf verantwoordelijkheid nemen voor het verbeteren van zijn of haar belastbaarheid.

Uw werknemer met NAH komt in aanmerking voor een WGA-uitkering indien het UWV verklaart dat uw werknemer meer dan 35% maar minder dan 80% arbeidsongeschikt is. Indien u als werkgever of verzekeraar de daar uit volgende kosten dient te betalen is het zinnig een 3e spoor re-integratie traject te starten

Meer informatie over 3e Spoor?

Klik op de button voor een vrijblijvende kennismaking, voor het stellen van vragen of om u aan te melden voor het 1e spoor traject.